Zonnepanelen op uw bedrijfspand: een rendabele investering

08 Jul 2024

Zonnepanelen op uw bedrijfspand: een rendabele investering

Het is momenteel uiterst rendabel om te investeren in zonnepanelen voor uw bedrijfspand. Deze investering kan bijdragen aan het verminderen van hoge energiekosten. Gezien de veranderende marktomstandigheden adviseren wij u om spoedig actie te ondernemen. In dit artikel lichten wij toe waarom het juist nu cruciaal is om te investeren in zonnepanelen, met specifieke aandacht voor ondernemers die beschikken over een kleinverbruikaansluiting op het elektriciteitsnet, oftewel een maximale aansluiting van 3 x 80 ampère.

Nu zonnepanelen te installeren

Drie redenen waarom verder uitstel onverstandig is:

  • Profiteer van huidige hoge energieprijzen
  • Maximaliseer het voordeel van de salderingsregeling
  • Benut de zonnige maanden van dit jaar optimaal

Hieronder wordt uitgelegd hoe u door strategisch te handelen nu maximaal kunt profiteren.

Zonnepanelen op bedrijfspand: goed voor uw financiën

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige keuze. Het opwekken van uw eigen duurzame energie is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw financiële situatie. Door nu een expert in het plaatsen van zonnepanelen in te schakelen, kunt u wellicht nog deze zomer profiteren van zonnestroom en zo de hoge energieprijzen omzeilen. Bovendien kunt u nog volop gebruikmaken van de salderingsregeling en eventueel uw systeem uitbreiden met energieopslag. Alles bij elkaar genomen vormt de investering in zonnepanelen een zeer solide businesscase.

Profiteer nu nog van de salderingsregeling

Naast dat u hoge stroomprijzen ontloopt met de 'gratis' zonnestroom, kunt u zelfs verdienen aan stroom die u niet direct gebruikt. Indien u nu zonnepanelen aanschaft, profiteert u nog volledig van de huidige salderingsregeling. Dit houdt in dat u de stroom die u opwekt en niet direct verbruikt, kunt verrekenen met de stroom die u op een later moment van het net afneemt. U ontvangt dan dezelfde prijs voor de teruggeleverde stroom als die u betaalt voor de afgenomen stroom, inclusief belastingen. Aangezien ongeveer 60% van de opbrengst van zonne-energie tussen mei en september valt, is het zeer voordelig om snel te handelen en uw energierekening voor dit jaar aanzienlijk te verlagen.

De nieuwe regering overweegt om de saldering per 2027 af te schaffen. U kunt er nu in ieder geval nog enige tijd van profiteren. Wat de politiek in de komende jaren gaat doen blijft ongewis. Maar als u langer wacht, zal de terugverdientijd van uw zonnepanelen verder oplopen.

Ga in zee met experts

Om te bepalen wanneer u kunt beginnen met het profiteren van zonne-energie, is het aan te raden om een gesprek aan te gaan met een adviseur van Sunergetic. Deze kan u, aan de hand van de grootte en ligging van uw bedrijfsdak, adviseren wanneer uw zonnedak operationeel kan zijn. Afhankelijk van het aantal panelen dat op het dak past, is een bijpassende omvormer nodig. Sommige omvormers zijn sneller leverbaar dan andere, maar het moet over het algemeen haalbaar zijn om nog deze zomer te kunnen profiteren van zonnestroom.